Műkörömépítés Poly géllel
Bemutatjuk 5 eszközzel - VIDEÓVAL

A mára már szinte legközkedveltebb építő alapanyag az akril gél lett kezdők és haladók számára is. Hogy miért? Kezdőknél az első egyik legnagyobb kihívás az idő. Ameddig igazgatja a helyére a kezdő körmös a zselét, ne follyon el, ne menjen be addig a körömágyba, mivel nyílván mindenki próbál úgy építeni és tölteni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utána reszelni. Bár léteznek nagyon sűrű zselék, azokkal mégis nehéz a kivitelezés, mert még az ember kezében nincs benne az a mozdulat, hogy eltudjon teríteni a körmön egy sűrű anyagot zselés ecsettel úgy, hogy ne legyen dimbes-dombos. Ezzel szemben nézzük az akril zselét, miért is érdemes kipróbálni. Az akrilgéleket úgy alkották meg, hogy a zselé és porcelán ötvözete legyen, mintha egy zselét össze kevernénk porcelánporral. Ez az anyag híres arról, hogy akár 5 körmöt is lehet vele egyszerre építeni vagy tölteni, az anyag ott fog maradni ahova te raktad. Ebből azt gondolnánk, hogy ha ennyire sűrű miért is tudna vele egy kezdő boldogulni? Hoztam nektek 5 eszközt, ezek közül egyet te is biztos el tudsz sajátítani, hogy gyerekjáték és élmény legyen vele a munka.

Spatula-Ecset

A legnépszerűbb eszköz a poly gélezéshez. Spatula segítségével könnyedén feltudjuk venni az anyagot a tubusos és a tégelyes kiszerelésből, az ovális szőrnek köszönhetően pedig könnyedén be tudjuk lapogatni a körömágyba, majd eldolgozni. Szettben kapható poly gélek elengedheteten eszköze.

Porcelán ecset

Akik tudnak porcelánnal dolgozni  azoknak talán ez lesz a legjobb eszköz, mivel a 2 anyag hasonló, csak nincsen időkorlátunk. Az poly gélt ugyan azzal a lapogató technikával tudjuk eldolgozni, mint a porcelánt.

Narancsfa pálca

Orosz körmösöknél a narancsfa pálca egy nagyon elterjet eszköz. Sokan a kutikula feltolására is ezt használják, nem pedig bőrfeltoló kaparót. Egy barátunk és egyben körmös ajánlónk, Takó Niki (lejebb láthatni poly géles munkáit) a narancsfa pálcára esküszik építéskor és töltéskor is. Annyira el tudta sajátítani ezt a technikát, hogy szinte reszelésmentesen tölt, csak bufizza a betöltött körmöt. (A videón pedig láthatjátok, hogy én ezt mennyire NEM tudtam elsajátítani :). ) 

Gél Tip

A másik eszköz amely általában szettekben megtalálható. Ekkor nem kell sablont használni, így ha valakinek nem megy a sablonozás ez biztosan gyerekjáték lesz. Az utómunkára kell odafigyelni. A tip felhelyezése után ha a sok anyaghasználat miatt a poly gél kifolyik oldalt vagy a körömágynál azta felesleget le kell poly gél liquidbe itatott ecsettel szedni, illetve figyelni kell, hogy ne nyomjuk rá annyira erősen a tipet, hogy a szabadszélnél az ujjbegyünkre rámentjen. Ha ez megtörténik akkor is ecsettel törölgessük ki a felesleges anyagot.

Eszközök nélküli minimális hosszabítás

Ezt a technikát abban az esetben lehet alkalmazni, ha a vendégnek rágott körme van, vagy olyan pici körme, hogy a sablon és a tip felhelyezése is gondot okozhat nekünk. Persze ekkor a vendég nem kérhet M-es L-es körmöt, ezt jobb már előre megbeszélni vele, hogy a hosszabbítás itt miliméterekről szól és a célja, hogy a körme meg tudjon erősödni, kapjon egy szép formát és a későbbiek során lehessen esetleg építeni rá hosszabbat. Ezt a techikát porcelánnal és poly géllel tudjuk kivitelezni, zselével ugye nem.

VIDEÓT ITT TUDOD MEGTEKINTENI:

 
 Venalisa Cyrstal gélek


Venalisa R03

Takó Niki munkája

Venalisa R25

Takó Niki munkája

Legszebb piros körmök '2022'